Місто
Відео
Фото
Будинки
Вулиці
Голод-1933
Поле пам'яті
Парк
Кладовища
OTC
Соціум
Промисловість
Бібліотеки
Туризм
Готелі
Музей
Транспорт
Утка
Документи
ВЕЗ "Славута"
Спорт у місті
Steal league
Приколи
Близнюки
Район
ТП "Край"
Дослідження
Славутчани
Храми
Школи
Українська Повстанча
Ліси
Преса про місто
Політика
Мистецтво
Лінія фронту
Новини
Гостьова книга
Online-Бібліотека

ПОШУК
Для пошуку потрібно
використовувати
не більше одного слова
або його частини







Google




Мiсто Старокостянтинiв




1165

каталог сайтів





УПЦ Київського Патрiархату


Промисловість:   Комбінат "Будфарфор" Маслозавод Пивзавод Руберойдовий завод Солодовий завод Славутсько-Полянська паперова фабрика ЗБК Кар'єр Заводи і фабрики

СОЛОДОВИЙ ЗАВОД

Солодовий завод
  Перехід підприємства на нову форму господарювання привернув увагу багатьох закордонних інвесторів, які принесли з собою додаткові знання, досвід, ділові пропозиції. Але в цьому змаганні перемогла шведська компанія Балтік Беверейдж Холдінг. Так, вона придбала більшість акцій власників. Це призвело до того, що з 1998 року на підприємстві розгорнулась програма технічного переоснащення, завдання якої - збільшення обэєму випуску продукції, поліпшення її якості, зниження її собівартості.
  Скандинавський інвестор насамперед оцінив, що солодовий - завод молодий і після необхідної модернізації поверне вкладені в нього кошти. На перший план вийшли реструктуризація та покращення кадрового стану. Питання із питань якість сировини.
  Солодовий цех є найголовнішим підрозділом підприємства, а це в свою чергу покладає велику відповідальність на колектив. За проектом більшість виробничих процесів у цеху виконувалась в ручну. Сьогодні вони на виробництві солоду регулюються в дистанційному режимі, а деякі взагалі автоматично. З появою іноземного інвестора в цеху планується провести повну компэютеризацію. За рахунок фірми в цеху відбувається навчання кадрів, спеціалісти цеху побували на семінарах у Фінляндії та Естонії, прийняли участь в навчанні школи пивоварів. На завод постійно приїжджають представники Канадської фірми, яка готує начальників цехів до роботи в нових умовах. Раніше начальник цеху відповідав за кількість виробленої продукції, і всі хвилювались, чи вистачить на заводі пари, аби виробити її якнайбільше. Адже саме від кількості готової продукції залежала заробітна плата. А щодо простих робітників, то вони взагалі працювали за нарядами - куди пошлють. Сьогодні ж до нас ставляться зовсім інші вимоги - усі відповідаємо за якість продукції, тобто солоду . В результаті люди відчули свою відповідальність за виконану роботу. Саме такий підхід до роботи й дисциплінує людей, а заробітна плата зацікавлює робітників дорожити своїми робочими місцями. Та не всі змогли справитись з поставленими вимогами.
  10 років силосний цех чекав можливості запрацювати на повну потужність і тільки сьогодні з проведенням реконструкції силосного цеху, впровадження системи автоматики, налагодження роботи технічних ліній в дистанційному режимі і реконструкцією електротехнічного обладнання ми можемо із впевненістю сказати, що на одній з головних дільниць підприємства все гаразд.
  Поставивши якість на перше місце в багатоскладному технологічному ланцюгу створення якісного солоду, лабораторія підприємства зайняла головну позицію в структурі підприємства. Для лабораторії закуплене нове обладнання, що дає можливість оперативно оцінити якість сировини та продукції в цілому, і в ефективності виробництва. Головна концепція діяльності лабораторії підприємства - проводити тільки своєчасні та відповідні аналізи сировини та готової продукції, вміти досліджувати порушення, які виникли та відхилення від технологій та ліквідування порушень в складному та багатоступінчатому виробництві солоду.
Виробництво

  В зв'язку із розумінням умов ринку на підприємстві виникла потреба у створенні нового відділу - відділу постачання сировини. Головне завдання спеціалістів цього відділу- співпраця з агропромисловим комплексом щодо постачання на підприємство якісної сировини ( ячменю). Співпраця полягає в тому, що спеціалісти не тільки забезпечують підприємство сировиною, але й допомагають сільському господарству, фермеру у цілісному процесі вирощування якісного ячменю. Тут працюють висококваліфіковані спеціалісти з питань аграрного бізнесу та якості сировини. Результати їх роботи ми зможемо побачити з новими поставками врожаю 2000.
  Для кращого обслуговування головних структурних підрозділів підприємства був створений цех централізованого обслуговування (ЦЦО). Сюди ввійшли: ремонтно-механічна дільниця, ремонтно-будівельна дільниця, електродільниця, дільниця КВПіА. А грунтовні ремонти під час планових зупинок підприємства проводять бригади ППР, які створені в кожному цеху і несуть відповідальність за безперебійну роботу обладнання цеху.
  Не зважаючи на значні витрати на утримання соціальної сфери керівництво підприємства впевнено, що це необхідно в першу чергу для працівників підприємства, а саме це право на пільгове медичне обслуговування, пільгове харчування у їдальні, транспортні послуги та інше.
  І все ж стан сьогоднішній дуже болючий. Психологічно надзвичайно важко людям дається усвідомлення реалій ринкової економіки: потрібно пройти через скорочення, через ломку застарілих бар'єрів. Але повинні все це подолати і повірити, що кардинальні зміни ведуть до кращого. Реально вимальовується завтрашній день заводу - і ми його бачимо.

  
  Обсяг виробництва:
  Солод світлий 80 тис.тон на рік
  
  Обсяг закупівлі і переробки сировини:
  Ячмінь пивоварений 120 тис.тон на рік
  
  За 7 місяців 2000 року вироблено солоду в обсязі 18 тис. тон. В липні цього року завод вперше за десятиріччя існування досяг 100% виробничої потужності і випустив 7 тис. тон солоду.
  Обсяг продажів у порівнянні з 1999 роком виріс на 37%.

  Коментар